Novi Sad
21.08.2010.
12:00 > 04:43
Članovi Sindikata prosvetnih radnika Vojvodine, kome pripada velika većina novosadskih škola, protestovaće zajedno sa prosvetarima iz drugih gradova 1. septembra.
  • @G

    27.08.2010 15:29
    Nisam mentalno zaostao, nisam profesor i nemam dete. Slozi se da se ne slazemo, umesto sto me vredjas.
  • G

    26.08.2010 18:47
    @G, molim te - u slučaju da ste mentalno zaostali, molim vas da se prestanete baviti prosvetom jer ste za to u potpunosti nesposobni. Vaša profesija vam ne daje za pravo da štetite deci da biste VI sebi izborili veće plate. Isto kao što i lekarska profesija ne daje za pravo lekaru da odbije da leči VAŠE DETE!!! jer bi dotičan želeo da VAŠE DETE !!! iskoristi da bi dobio veću platu. Deca ne mogu da služe za ucenu, ako vi to ne možete da razumete, onda, osim što ste civilizacijski zaostali, u potpunosti i apsolutno ste zaostali i mentalno.
  • G

    26.08.2010 18:45
    @profesor - i vama iskreno želim da vam dete strada jer je lekar odlučio da štrajkuje umesto da ga leči, pa se onda vratite na ove stranice "gospodine" i ostavite isti ovakav komentar. Isto kao što i vi "gospodine" želite da naša deca stradaju zarad vaših ciljeva, i mi treba da onda vama želimo da vaša stradaju radi ciljeva nekog drugog. Deca su vam postala samo oruđe za potkusurivanje, ne dao bog da ih naučite nečemu. Ako nećete da radite DAJTE OTKAZ! Ima njih hiljade koji čekaju na zaposlenje u prosveti. A onda kada (ako!) se zaposlite u privredi, probajte tako da odbijate da radite na štetu nekog trećeg.
  • G, molim te

    26.08.2010 10:49
    "Svrha štrajka je da se uz obustavu rada poslodavac natera da popusti u svojim stavovima, jer mu obustava rada nije u interesu."

    Pa kako ćeš to da uraditi ako si na odmoru, čoveče, kad škole ne rade? Ne budi naivan.

    A i svi vi ostali, šta ste se popalili? Šta vas briga koliko oni sati rade, ili kolika im je plata? Naravno da je manja nego što zaslužuju.
  • Profesorica

    26.08.2010 07:45
    Neka ne rade ako ime se ne radi... ima ko hoce
    Kada sam upisivala fakultet nadala sam se da cu jednog dana raditi u skoli i biti uspesna u tome. Buduci da sam pre 3 godine diplomirala i jos uvek nema za mene posla iako sam imala prosek 9. 27 moram da reagujem. Dragi sadasnji profesori, ukoliko Vam se ne dopada plata a Vi lepo dajte otkaze, ima nas mladih koliko hocete i mi cemo biti presrecni da radimo u uslovima koji su sada. Zar nije poenta postojanja skola da deca budu skolovana a ne da se isteruje pravda medju nastavnicima i ministarstvima??
    PS. Samo neka mi neko objasni kako ste imali novca kada ste placali radno mesto?
  • profesor

    26.08.2010 07:14
    Kakva agresija izbija iz ovih komentara, a nemaju pojma jadni.
  • RODITELJI

    25.08.2010 17:04
    Novog Sada
    Neverujem da će se propušteni časovi nadoknaditi subotama već će biti ubrzano predavanje sve zbrzano da ne bi radili subotama pa čak i da dobiju te pare.E to je nekvalitetno obrazovanje.Jadna ova deca!
  • Robin hud

    25.08.2010 16:58
    PROFESORE
    Bolje bi bilo da predaješ deci nego što se prepucavaš šta se kako piše. Vratili smo se sa letovanja praznih džepova pa opet septembar (evo ti ga malim) PODELI SVOJU PLATU SA RADNIM SATIMA.

    AKO RADIŠ, NA PRIMER OD 13h DO 19h TO JE ŠEST SATI DNEVNO PET DANA U NEDELJI(ako UOPŠTE imaš pun fond časova) PUTA 52 NEDELJE GODIŠNJE OD KOJIH NE RADIŠ DVE NEDELJE ZA ZIMSKI I BAR OSAM NEDELJA ZA LETNJI RASPUST DODAJ TU I SEDNICE ODUZMI PRAZNIKE....... I MATEMATIKA SE NE SLAŽE SA PROSEČNIM OSMOČASOVNIM VREMENOM.
  • 25.08.2010 11:28
    A sto Goran ne radi u prosveti kad misli da je tamo tako lepo? Kome se sviđa, neka završi fakultet, pa neka izvoli.
  • nastavnik

    25.08.2010 11:25
    Čitajte komentare roditelja, pa se pitajte zašto su đaci takvi kakvi su.
  • G

    25.08.2010 07:19
    Svrha štrajka je da se uz obustavu rada poslodavac natera da popusti u svojim stavovima, jer mu obustava rada nije u interesu. Obustavom rada prosvetara baš na 1. septembar ne oštećuje se poslodavac nikako, već samo i isključivo DECA. A to je gospodine, maliciozna namera - imali su celo leto da protestuju, ali ne, oni čekaju da dođe septembar kada mogu da naude deci. Isto tako i taj lekar u urgentnoj može lepo da krene da štrajkuje NAMERNO kada treba da vam leči dete, jer - bože moj, "kakav je to štrajk ako ga realizuješ tokom godišnjeg odmora" je l' tako? Da li biste došli ovde da ostavite isti ovakav komentar da je vaše dete stradalo zbog nečijeg štrajka?
  • Goran

    25.08.2010 06:40
    Dokle više?
    Ovo stvarno postaje besmisleno! Svaki septembar i februar dočekujemo sa istom pričom o njihovim platama i štrajku. Da li se iko zapitao kolika je njihova satnica? Niko od njih u životu nije radio 8 h na dan kao svi zaposleni, nikada nisu imali godišnji odmor kao svi mi, svaki vikend im je zagarantovan! Kada već pominjete zdravstvo, uporedite plate i radno vreme prosvetara i zdravstvenih radnika: za isti novac zdravstveni radnici rade 8+ sati svaki dan, radi se i vikendom i praznicima, postoji noćni rad, pa sada izračunajte ko je tu u dobitku. Što se tiče odnosa plate i mobilnih telefona, ja imam ćerku u trećem razredu osnovne škole koja još uvek nema svoj mobilni telefon, kao i većina njenih drugara. Zbog renoviranja škole "Petefi Šandor" (koje je trebalo da bude završeno u Februaru 2010. ali još traje) deca imaju nastavu u tri smene, tako smo prisiljeni da izlazimo sa posla da bi je vodili ili sačekivali i naravno, niko se zbog toga ne uzbuđuje. Domaće zadatke radi u proseku 3-4 sata svakog dana pošto u se u školi ne radi praktično ništa. Predlažem da se prosvetarima uvede 8-časovno radno vreme i godišnji odmor kao i svim zaposlenima, kao i da se zabrani i strogo kažnjava privatna nastava (kao i lekarima privatna praksa) jer je to samo uzvor korupcije. Pozivam sve roditelje da, u slučaju štrajka, deci ne dozvole da subotom odrađuju izgubljene dane!
  • @G

    24.08.2010 18:44
    A molim te, objasni mi...
    ...kakav je to strajk ako ga realizujes tokom godisnjeg odmora? Mislim, zar se tu malo ne gubi poenta strajka?
  • G

    24.08.2010 18:28
    @Sosa - poštovana, to sam ja napisao a ne anonimus. A ako ste vi toliko neobrazovani da ne možete da razumete šta je sarkazam, iako sam to čak i naglasio u rečenici, meni je žao što vas vaši profesori to nisu naučili - možda su tada štrajkovali.
  • Sosa

    24.08.2010 13:26
    Ne znam kome se obraća ovaj Anonimus, ali zaista jeste poremećen čovek koji, uz srdačan pozdrav, želi nekome da mu dete dospe u Urgentni centar, samo zato što nema usklađeno mišljenje sa osobom kojoj se obraća. Strašno!
  • G

    24.08.2010 11:53
    @Anonimus - a zbog čega čekate BILO ŠTA? Zašto odmah ne stupite u štrajk i organizujete protest nego čekate 1. Septembar? Jedina razlika između ODMAH i tog datuma, jeste DECA koja će ostati uskraćena za nastavu, i ništa više, a to je gospodine maliciozna namera. Da probamo da pojasnimo perspektivu, ako ste već metalno poremećeni - iskreno i od sveg srca vam želim da vaše dete dospe u urgentni centar i da vam dežurni lekar U LICE kaže da ODBIJA da ga leči jer on hoće NAMERNO da tada štrajkuje, i lično bih se založio da momentalno dobijete gospodine 40 godina teške robije ako se ne pojavite ponovo na ovim stranicama da ostavite IDENTIČAN komentar gde opravdavate takav postupak, kao što to sada radite. Najsrdačniji pozdrav.
  • profesor

    24.08.2010 07:15
    da komšiji crkne krava
    Da li Pgab ne prima platu kad je na godišnjem odmoru?
    Još nešto: septembar se piše malim početnim slovom.
  • pgab

    24.08.2010 06:09
    Neka štrajkuju u Septembru, ali onda neka ne primaju platu u julu i avgustu, kada ne rade ništa.
  • Sosa

    23.08.2010 12:58
    Nisu krivi nastavnici sto deca uzimaju privatne casove. Deca su na casovima, blago receno, nedisciplinovana, a nastavnici im ne mogu nista. Toliko smo razmazili decu, da smo od njih napravili nesposobnjakovice koji ne umeju da poprave ocenu ili da se spreme za prijemni bez privatnih casova (a za prijemni dobiju pola godine unapred i zadatke i resenja).
    Prosvetari strajkom nece naskoditi deci, njima ce naskoditi ovo drustvo koje ne ceni prosvetu.
  • 23.08.2010 07:20
    @G
    a sta da se ceka? raspust?
    kakav god da je doticni gospodin, ovo sto je ovde rekao je sve istina. razredi su prebukirani, nastavnici su neosposobljeni, plate su se u odnosu na evro jako smanjile. sta sad tu nije jasno?

  • m

    23.08.2010 07:07
    U PVB retko koji čas počinje na vreme tokom cele školske godine .Kvalitet nastave je takav da hoćeš - nećeš moraš deci obezbediti privatne časove za prijemni .Oni bi da štrajkuju ? Sram ih bilo !
  • mama

    21.08.2010 17:43
    Necemo natrpana odeljenja
    to je korak ka smanjenju kvaliteta skolovanja i direktno ugrozavanje dece u napretku
  • G

    21.08.2010 13:50
    Prvo - zanima me zbog čega se čeka 1. Septembar za početak štrajka, ako ne zbog maliciozne namere da se naškodi DECI? Drugo, gospodin Mirko Radeta nije sposoban da bude prosvetni radnik a kamoli u n ekom sindikatu, jer ne zna najosnovniju matematiku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna